Fordelen med refinansiering for frilansere

Mange av oss velger å arbeide som frilansere. Det betyr at man ikke har en fast arbeidsgiver, men tar oppdrag for forskjellige bedrifter. Man kan for eksempel arbeide som frilans skribent, frilans tekstforfatter, frilans fotograf eller frilans IT-hjelp. Mulighetene er mange. Å arbeide frilans er behagelig fordi man har full kontroll over egen arbeidsdag og svarer kun til seg selv.

Refinansiering av gjeld

Samtidig er den økonomiske biten mer uforutsigbar. For frilansere med gjeld og lån kan det være lurt å les mer om refinansiering for å se om dette kan være en god ide. Med en økonomisk uforutsigbar hverdag er det kjempelurt å ha kontroll over gjeld og lån.

Noen har gjerne flere smålån eller kredittkortgjeld, og kan etterhvert ha mistet oversikt over den totale gjelden.

Få bedre oversikt

Å refinansiere vil for det første hjelpe deg å få bedre oversikt over den gjelden du har. Noen har gjerne flere smålån eller kredittkortgjeld, og kan etterhvert ha mistet oversikt over den totale gjelden. Da er refinansiering en god måte å gjenskape kontroll over egen økonomi igjen. Spesielt for frilansere med en uforutsigbar inntekt, vil det være ekstra viktig å i hvertfall ha kontroll over de faste utgiftene tilknyttet lån og gjeld.

Reduserte kostnader

Den andre grunnen til at refinansiering kan være en god ide er fordi man får muligheten til å få lavere renter på de lånene og den gjelden man har opparbeidet seg. Det gjør igjen at de månedlige kostnadene kuttes, som igjen påvirker totalkostnaden på lån og gjeld i en positiv retning. Derfor bør frilansere med gjeld absolutt vurdere å refinansiere.