Slik innreder du et kontor – ting du trenger

Det er mange ting du trenger til et kontor, og i denne artikkelen får du noen tips til både store og små ting du trenger for å få en behagelig arbeidshverdag. Mange tenker kanskje mest på de store tingene, som møbler og lamper, men de små detaljene er ofte veldig viktige.

Selvsagt må du ha et velfungerende skrivebord og en behagelig stol, slik at du klarer å jobbe i flere timer, uten å få belastningsskader. En god bokhylle eller et arkivskap hjelper deg også til å holde orden på kontoret. I tillegg er det veldig mange småting du kanskje ikke tenker på når du skal innrede kontoret. Belysning er en annen nødvendighet, og det er lurt å ha en matte på gulvet for å hindre slitasje under stolen.

Hold orden på skrivebordet

Skrivebordet trenger en musematte. En dokumentholder eller laptopholder bidrar også til å forenkle hverdagen. I tillegg er det viktig å holde orden på skrivebordet, slik at det er lett å finne ting når du trenger dem. På https://www.kontorgiganten.no/ finner du alt du trenger til kontoret, enten du trenger møbler eller skrivesaker og småting.

Tenk gjennom hvilke ting du bruker ofte, og ha dem lett tilgjengelig på skrivebordet eller i skrivebordskuffen. De fleste trenger ting som:

• hullemaskin
• stiftemaskin
• notisblokk
• penner og blyanter
• merketusj
• pennekopp som holder orden på skrivesakene.

Frigjør plass på skrivebordet

Hvis det er mulig, bør du plassere større ting som printer og scanner i en hylle eller et skap, slik at de ikke tar opp plass på skrivebordet. Du kan selvsagt også investere i to skrivebord, dersom du har god plass, og bruk ett av dem til printer og scanner. Har du lite plass, er det lurt å ha en kombinert printer og scanner.

En korktavle passer fint til notater, viktige lapper og lignende. Da unngår du at lapper samler seg i en haug på skrivebordet, slik at du ikke finner det du skal ha. Husk å ha ekstra blekk og printerpapir på lager, for eksempel i arkivskapet.

Husk småplukket

Du trenger også en mengde småplukk i skrivebordsskuffen, for eksempel binders, lim, teip, kartnåler, merkepenner, post-it og lignende. Batterier, korrekturlakk og lignende kan også være lurt å ha liggende. Hva du trenger å ha liggende, varierer selvsagt litt med hvilken type jobb du har. Hovedregelen er å ha alt innen rekkevidde.