Start egen nettbutikk

Det er veldig enkelt å opprette en egen nettbutikk, og mange tjener penger på det de selger. Du trenger ikke å lage ting selv for å selge noe i butikken. Du kan la butikken være en slags videreformidler av varer som andre har laget.

Mulighetene er mange, og det er lurt å sette opp en god plan før du starter, for eksempel konsulenthjelp.

Hva vil du selge?

shopping onlineSom regel er det lurt å begrense vareutvalget i butikken. Selvsagt kan du selge både frokostblanding og joggesko i en og samme butikk, men det beste er å holde butikken til ett tema, for eksempel klær, sko, sminke, garn eller kanskje motetilbehør. Hvis du har lyst til å selge mye forskjellig, må du i hvert fall dele inn varene i grupper, slik at det er lettere for kundene å finne fram. Skal du selge klær, kan det være lurt å begrense det til enten dameklær, herreklær eller barneklær, for du trenger en ganske stor nettbutikk for å selge klær til hele familien.

Tenk gjennom markedet

Du må selvsagt også tenke på om det er marked for det du selger. Det finnes allerede mange nettbutikker, og hvis du vil selge klær eller sminke, har du derfor mange konkurrenter. Derfor er det lurt å enten selge et litt annet vareutvalg, eller finne på et eller annet som gjør at butikken din skiller seg ut. Markedsføring er også viktig, ettersom de andre butikkene gjerne satser stort på dette.

Brukervennlighet og god service

Brukervennlighet er avgjørende for kundene. De må finne fram til varene på en rask og enkel måte. I tillegg vil service være avgjørende for å beholde kundene og for å sikre deg god omtale. Fornøyde kunder kommer tilbake, og de deler gjerne shoppingopplevelsen med venner og bekjente, noe som kan sikre deg enda flere kunder. Så sørg for rask levering og god hjelp dersom kundene lurer på noe. Gi kundene bytterett, og husk det gamle slagordet om at kunden alltid har rett.

Varelager

Hvis du skal selge egenproduserte ting, trenger du et varelager. Men dersom du driver med videresalg, eller dropshipping, trenger du ikke å ha et lager. Dermed slipper du også å sitte igjen med usolgte ting dersom interessen for produktene er lav.