Sikkerhet i sjåføryrker

Det finnes mange yrker hvor man kjører mye bil og det er viktig å tenke sikkerhet når man jobber innenfor disse yrkene. Taxisjåfør, mobilvektere, politiet, posten, budbil, matleverandør og serviceyrker er alle eksempler på yrker hvor man kjører mye bil, ofte på natten. Hva burde både firmaer og sjåfører tenke på med tanke på sikkerhet på jobb?

Når man jobber natt som sjåfør er det kanskje mindre trafikk på veien og mindre folk i gatene, men det er andre viktige ting man må tenke på. Alle mennesker har en indre klokke. Når sola går ned og det blir natt, gjør kroppen seg automatisk klar til å sove. Dette er en naturlig del av hvordan kroppen vår jobber for å holde deg uthvilt, men det kan gå utover de som må jobbe nattevakter. Det er veldig lett å miste fokus og bli trøtt når man jobber natt, spesielt hvis man jobber alene. Derfor er det viktig med søvn før jobb og man bør prøve å lure kroppen til å tro at det er dagtid. Dette gjør man ved å sove noen timer før jobb i et mørkt rom og står så opp igjen litt før man skal dra, og slår på mye sterkt lys. Koffein hjelper også veldig.

Viktig å ha gode lys på bilen

Det er veldig viktig å ha gode lys på bilen når man kjører rundt i mørket. Det kan være mye dyr som passerer veiene om natta, og det kan skje mye rundt omkring i byene om natta. Det er viktig å få god oversikt rundt seg for å unngå potensielle ulykker eller farer. Alle arbeidsgivere bør få firmabilene utstyrt med ekstra xenonlys, helst av god kvalitet. Norges bestselger av billys er på https://www.ekstralyskongen.com/xenon/ og er et godt valg for deg som vill utstyr bilen med ekstra xenonlys. Det er så viktig med gode, sterke lys når man kjører på natta. Man skal være trygg på jobb. Man skal føle seg sikker når man kjører rundt og når man går ut av bilen, derfor trenger man god oversikt. Kanskje du har jobbet som sjåfør på natt med dårlige lys før? Da vet du hvor ubehagelig det kan være. Man vet ikke om det er noen som lusker rundt i mørket når man går ut av bilen og man har vanskeligheter til å følge med om det er dyr ved veien. Tenk sikkerhet!