Frivillig innsats for en god sak

Dugnad er et unikt norsk ord som er vanskelig å oversette til andre språk, men alle nordmenn forstår godt hva ordet betyr. Det vil si at det utgjøres frivillig arbeid som det ikke blir betalt for, for eksempel i borettslag eller menigheter som foretar en opprydding utenfor lokalene sine eller boligblokkene. Veldedighet er også frivillig, og det kan være snakk om penger eller arbeid som blir gitt uforpliktende eller utføres for en god sak, og mange ildsjeler gjør seg store anstrengelser for å tiltrekke seg oppmerksomhet og inspirere andre.

sykkelNoen har også sett sitt snitt til både å drive med veldedighet samtidig som man får god mosjon, og dette er tilfellet med noen ildsjeler som tilhører Team Rynkeby. Det er hele 41 personer som vil sette seg på sykkelsetet og sykle distansen fra Kiel i Tyskland til Paris i Frankrike, alt for å støtte Barnekreftforeningen.

Kombinerer moro og alvor

De som deltar, gleder seg til sykkeletappene siden de vil knytte nye bekjentskap og oppleve mye flott landskap som de vil se på nært hold. Flere som deltar, har opplevd å miste familiemedlemmer til kreft, så dette fungerer bare som en enda sterkere drivkraft for dem. Siden de jobber for å opprette oppmerksomheten mot barnekreft, håper de å bidra til at de fleste kan få en lykkelig barndom uten alvorlige sykdommer.

Dette er sterkt nødvendig å henlede oppmerksomheten mot, siden barnekreft er noe som det i manges øyne er for lite kunnskap om. Det er rundt én av fem barn som rammes av kreft, som taper kampen mot den, og barn som blir født med kreft, får vite lite om årsaken til at de er rammet. Voksne som blir rammet av kreft, derimot, kan ofte få kjennskap til årsaken grunnet sin tidligere livsstil.