Hvordan skape et godt arbeidsmiljø

Har du noen gang tenkt på at du tilbringer mer av din våkne tid sammen med kolleger enn du gjør med familien? Det er faktisk helt sant. Og med det sagt så forstår vi viktigheten av et godt arbeidsmiljø.

Og det er ikke kun sjefen sjøl som er ansvarlig for et godt arbeidsmiljø. Alle må vi gjøre en innsats. Vi skal ta for oss noen punkter som vi synes er essensielle for å oppnå akkurat dette.

Kommunikasjon

Det er en god grunn til at vi starter med dette punktet. God kommunikasjon er alfa omega. På en arbeidsplassarbeidsplass er alle nødt til å snakke sammen, og vi må lytte til hverandre. Kanskje du har en mening om en bestemt sak. Prøv da å ikke være så steil at du ikke vil lytte til kollegaens mening. Kanskje er ikke den så dum likevel, bare du tar deg tid til å høre ordentlig etter. I tillegg må du selvfølgelig få si din mening.

Det handler om å gi og om å ta. Om å snakke sammen og kanskje møtes på midten. Man merker fort om det er en arbeidsplass der det ikke kommuniseres. Det blir ofte rotete og uprofesjonelt, og konflikter oppstår. Og da gjerne konflikter som kunne vært unngått om de ansatte hadde snakket sammen.

Vær fleksibel

Ofte har man faste arbeidsoppgaver. Men det betyr ikke at vi ikke kan hjelpe andre steder. Kanskje har du en rolig dag, mens du ser kollegaen din løpe rundt. Da vil han eller hun garantert sette pris på å få hjelp fra deg. Eller kanskje en kollega har en tøff dag. Hvorfor ikke strekke ut en hånd og gjøre dagen til denne personen enklere?

Trivsel

Det er mange måter å skape trivsel på. Og bare ved å starte dagen med å si “hei” og smile til kollegaer vil grunnlaget for dagen være lagt. Et smil på morgenen er som en energiboost. Man bør også samles med jevne mellomrom. Kanskje kjøpe inn til en god lunsj der alle setter seg ned og har det hyggelig.

Det er selvfølgelig viktig med sosiale sammenkomster også, som julebord, sommerfest osv. Å møtes utenom arbeidstid gjør at man styrker forholdet mellom de ansatte.

Det er selvfølgelig mange flere ting vi kunne tatt med her. Men som du ser er det ikke så mye som skal til for å gjøre arbeidsdagen enda bedre.

Ler mer her.