Frynsegoder på arbeidsplassen

Mange ser med forventning frem til juletiden, siden folk er ekstra spandable da, og det gjelder også når det gjelder å gi firmagaver. En gave er noe som alle setter stor pris på, fordi det gjør at man føler seg verdsatt og at du blir lagt merke til som ansatt og menneske.

De som jobber på veldig store arbeidsplasser, som kanskje McDonald’s, Starbucks og IKEA, kan nok ikke forvente seg noe spesielt til jul. Slike bedrifter har mange hundre tusen ansatte, kanskje over millionen, og ledelsen kan derfor ikke spandere dyre julegaver på alle ansatte. Det blir også vanskelig bare å la noen utvalgte få gaver, da dette lett kan føre til misunnelse og påfølgende gnisninger på arbeidsplassen.

Da er det bedre å tilhøre en bedrift med få ansatte, kanskje et lite gründerselskap med mindre enn 10 kolleger. Her er det mulig at alle ansatte blir bedt med til en eksklusiv restaurant hvor sjefen spanderer, eller kanskje får alle et fint gavekort med en ikke ubetydelig sum som er fritt kan brukes til det du vil.

 

Det å være gavmild er fullt lovlig året rundt, og gaver blir alltid tatt godt i mot

Det er ingen lov som sier at firmagaver bare skal gis til juletider, selv om det er en dypt forankret tradisjon hos mange. Som nevnt er det å gi gaver noe som sier at du bryr deg, og det er stor glede i å gi noe som gleder andre. Derfor er det ikke nødvendig å begrense seg til julen – gaver kan gis når som helst på året hvis man ønsker det.

Overraskelser er også en glede, og man blir ikke lenger overrasket av å få gaver under juletider, så de ansatte vil kanskje ekstra stor pris på å få en hyggelig overraskelse når det er høst eller vår. Det er for eksempel en god velferdsordning å ha månedens ansatte med utdeling av en liten oppmerksomhet. Det kan heve trivselen på arbeidsplassen, og i tillegg gjøre at de ansatte legger ned en ekstra innsats.